Deelname FANUC demodagen 18 en 19 november

Moor Filtertechniek is aanwezig tijdens de demodagen van FANUC in Mechelen (België) op 18 en 19 november tussen 10.00 en 21.00 uur. Wij geven daar o.a. workshops over produceren zonder vloeistofproblemen.

Tijdens deze demodagen staan nieuwe ervaringen in metaalbewerking centraal. Een slimme aanpak met de juiste machines, optimale verspaningscycli en flexibele automatisering kan uitzonderlijke prestaties in productiviteit en kostenefficiëntie opleveren.

Om competitief te blijven zetten industriële bedrijven en hun toeleveranciers volop in op productiviteit en kostenefficiëntie. Om hogere spaanvolumes te bereiken hoeven metaalbewerkingsbedrijven niet altijd op zoek te gaan naar grotere, duurdere en zwaardere machines. De meest doeltreffende oplossingen komen vaak van de manier waarop machines gebruikt worden. Een slimme aanpak met optimale verspaningscycli en flexibele automatisering kan daarbij een hogere productiviteitswinst opleveren, met een relatief beperkte investeringskost.

De compacte, flexibele Robodrill bewerkingscentra van FANUC scoren bijzonder goed in dit verhaal. Ze zijn voldoende krachtig en dynamisch om efficiënte verspaningscycli toe te passen zodat hoge volumes gerealiseerd worden. Bovendien kan de Robodrill gemakkelijk uitgerust worden met een FANUC robot voor het automatisch beladen en ontladen van werkstukken of gereedschappen. In een dergelijk opstelling kan een robot ook meerdere machines bedienen.
De mogelijkheden van flexibele automatisering worden getoond met een FANUC robot, uitgerust met een 3D Area Sensor. Dit geïntegreerd systeem is in staat tot toepassingen als random bin picking wat extra mogelijkheden biedt voor het automatisch beladen en ontladen van werktuigmachines.
Op de Robocut machines wordt het draadvonken getoond, een gekende techniek die bij het snijden van diverse metalen een zeer hoge precisie en afwerkingsgraad oplevert. Naast zijn eigen specifieke toepassingen kan het draadvonken in een aantal gevallen ook een performant alternatief voor frezen zijn.

Op de demodagen op 18 en 19 november kan het publiek ervaren wat deze slimme aanpak in metaalbewerking concreet betekent. In het democenter van FANUC Benelux in Mechelen zullen 5 Robodrill bewerkingscentra en 2 Robocut draadvonkmachines in actie te zien zijn. Het publiek kan er ervaren hoe een slimme aanpak met de juiste machine, tools en optimale verspaningscycli tot hogere volumes leidt. Naast de demonstraties op FANUC machines kan u ook deelnemen aan workshops van o.a. partner Moor Filtertechniek, die een bijdrage levert tot een maximale productiviteit.

Praktische info en mogelijkheid tot inschrijven op www.fanuc.be/demodagen.